0
tonnes/year in production capacity
0
godina tradicije
0
countries of origin
0
Tonnes/year of coffee produced

NAŠA PROIZVODNJA

ODABIR ZELENIH ZRNA KAVE 

Ovo je prvi korak i postavlja temelje za izradu vrhunskih proizvoda. Sve pošiljke zelenih zrna kave u Caffè Carraro kupuju se nakon predizbora uzoraka koji su reprezentativni za svaku kompletnu seriju. Svakoga jutra „glavni kušači“ analiziraju uzorke koji su pristigli prethodnog dana iz izvornih zemalja. Biraju se i kupuju samo najbolje serije.

                                                                                         PRŽENJE KAVE – SRCE PROCESA

Ovo je najdelikatniji postupak proizvodnje i on igra najveću ulogu u razvoju „okusa kave“. Carraro je odlučio koristiti fleksibilne, potpuno automatske strojeve za prženje sa sporim ciklusima za optimalno, prilagođeno oblikovanje arome i karamelizaciju šećera u svakom pojedinom podrijetlu kave.
Svako podrijetlo ima svoje karakteristike: kako bi se osiguralo da je svaki pojedino zrno pečeno  što je moguće bolje, Caffè Carraro je odlučio pržiti kavu iz svakog mjesta podrijetla odvojeno prije nego što je pomiješao arome i okuse različitog podrijetla. Međutim, sve se to radi tek nakon što se za to vrijeme ostavi sazrijevanje u skladištu sa više od 45 silosa.

                                                                                                     MIJEŠANJE I PAKIRANJE

Nakon što je ponovno pržena i isprana, kava se ostavlja sazrijevati nekoliko dana u 47 silosa, ukupnog kapaciteta 154 tone. Zatim se miješa pomoću recepata koje su stvorili “glavni kušači” i šalje na mljevenje i pakiranje.
Stalno praćenje veličine samljeve kave i transport zatvorene petlje s oporavkom arome održavaju proizvode što mirisnijima. Pakiranje ili pakiranje u vakuumu u modificiranoj atmosferi s inertnim plinom (dušikom) zadržava okus i mirise s vremenom svježim.

17  PROIZVODNIH LINIJA
5 linija za vakuumsko pakiranje mljevene kave
4 linije za pakiranje kave u zrnu s ventilima
2 linije za pakiranje kave u jednokratne ESE PODS
3 linije za pakiranje limenki s modificiranom atmosferom
1 linija za pakiranje zaslađenog i nezaslađenog kakaa
2 linije za pakiranje pojedinačnih kapsula